”Extremt speciellt att se dem komma in”

Uppdaterad
Publicerad

Hyllningarna för Markus Rosenberg fortsatte till långt efter midnatt på Stadion. Ingen ville gå hem utan publiken stod kvar och sjöng för en av klubbens största söner.

– Vi ska bli Skandinaviens mäktigaste klubb, sade Rosenberg till fansen.

Vid hyllningarna på Stadion runt midnatt kramades Rosenberg om av bland andra Pontus Jansson och Martin Dahlin. Spelare och ledare stod uppradade. Då var det fortfarande fullsatt på Stadion. Och en specialskriven sång framfördes via videoskärmar från Johan Dahlin och Behrang Safari i laget där man uppmanade honom att förlänga karriären.

Det brast för Rosenberg ytterligare en gång denna magiska kväll när frun och de två barnen leddes in på den blå mattan.

Europa League

– Det är klart att det är extremt speciellt att se dem komma in. Det blir så påtagligt att det är slut då, sade han på presskonferensen.

”Ska bli Skandinaviens mäktigaste klubb”

Till sist fick lagkaptenen mikrofonen och vände sig till spelare, ledare och fans. Han var rörd och harklade sig ett par gånger med tårar i ögonen.

– Det finns två ord som är rättvisa, kärleken jag fått uppleva klubben och supportrarna från denna kväll. Det finns väl egentligen inte ord som är rättvisa för att beskriva den kärlek jag har för er, för denna klubb och för allt jag fått uppleva. Klubben har format mig till den jag är i dag. Det är få förunnat att få växa upp i Malmö och växa in i Malmö FF. De sista sex åren är helt obeskrivliga. De åren kan summeras med kvällen i kväll, den blev ju ganska okej.

Nu ska Rosenberg stötta klubben från sidan.

– Fortsätt att ställa höga krav för det är det som gör att vi är där vi är i dag och därför vi kommer ta steg närmre och närmre till att vi ska bli Skandinaviens mäktigaste klubb, sade Rosenberg med en udd mot Zlatan Ibrahimovic.

Sjöng allsång med klacken

I går kom ju nyheten att Zlatan Ibrahimovic köpt in sig i Hammarby för att göra klubben till ”Skandinaviens största”. Enligt rykten hade klubben en förinspelad hälsning från Zlatan som man valde att ställa efter gårdagens turbulens.

Sedan ledde Rosenberg klacken som skanderade: ”Jansson skriv på, Jansson skriv på” och allsången fortsatte och fortsatte denna förtrollade natt i Malmö.

Markus Rosenberg hyllades stort, länge och kärleksfullt. Foto: TT.

Experten: ”Därför går Zlatan in i Hammarby” (27 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet