Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”En riktig prestigevärvning”

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg stod för en riktigt tung värvning när laget landade Stina Blackstenius från Linköping. Och det är en värvning som SVT Sports expert Daniel Nannskog gillar.

– En riktig prestigevärvning. Det är en riktigt häftig värvning, säger han.

Stina Blackstenius är en viktig spelare i det svenska landslaget, och en av de största profilerna i allsvenskan. Då blir en flytt mellan två konkurrenter i ligan en riktig snackis, och Daniel Nannskog gillar när ett lag satsar på det sättet som Göteborg nu gör.

– En riktig prestigevärvning. Att man plockar en så pass stor spelare från en konkurrent tyder på att man verkligen jagar det där guldet som Göteborg gör. Jag tycker det är en riktigt häftig värvning.

Men värvningen har varit omtalad på andra sätt än andra övergångar, då en skiljenämnd till slut fick avgöra vilken klubb Blackstenius skulle representera.

– Det är klart att det är saker som kanske inte riktigt har kommit fram och som man inte har full koll på. Hur som helst tycker jag att det är coolt att man går efter en så tung konkurrents kanske främsta spelare. Häftigt agerande av Göteborg, och vi får hoppas att det gått till på rätt sätt, säger Nannskog.

Att det till slut blev Göteborg för Blackstenius är något som Nannskog tror kan komma att gynna stjärnan och hennes utveckling.

– Jag tror hon kan passa perfekt. Tror det också kan vara bra för landslaget att Blackstenius kommer till ett så pass bra och satsande Göteborg. Det kommer säkert höja hennes spel ännu mer när hon får spela med riktigt riktigt bra spelare för jag tror verkligen att Göteborg blir att räkna med i år.

ARKIV: Blackstenius skickar Sverige till VM-semi (29 juni 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.