Daniel Nannskog tror på Malmö FF:s val av Åge Hareide som ny tränare. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Ett bra kortsiktigt val”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Daniel Nannskog är nöjd med att krisande Malmö FF satsar på det nygamla kortet Åge Hareide som tränare säsongen ut.

– Det är ett bra kortsiktigt val, säger Nannskog.

68-årige norrmannen Åge Hareide hade en framgångsrik period i Malmö under två säsonger 2014-15 och ledde klubben till SM-guld 2014 och till två raka gruppspel i Champions League.

– Jag tror att han blir bra på att sätta ihop laget och har inte spelarna respekt för honom så vet jag inte. Han hade ju enorma framgångar när han var där senast, säger Nannskog om Hareide som efter perioden i Malmö var dansk förbundskapten i fem år innan han gick till Rosenborg i hemlandet Norge.

– Där gick det inte alls bra och man tyckte att han var mätt, precis den kritik som riktats mot Malmö där precis allt gått snett i år där det började med skadorna men det finns en riktigt bra trupp. Milos Milojevic lyckades inte alls sätta sin prägel på laget och man snubblade till sig cup-guldet, funderar Nannskog.

MFF tränades, efter att Milojevic fick sparken i slutet av juli, av den interna lösningen, sportchefen Andreas Georgson.

Vill se Henrik Rydström nästa år

Till nästa säsong har Nannskog redan sitt drömval av tränare klart.

– Jag tycker att Henrik Rydström är den perfekta matchen. Han har utvecklat Kalmar med sitt kortpassningsspel. Även om han saknar Europaerfarenhet har han infört en cynism, laget vinner sina matcher med 1-0, och det är precis vad Malmö behöver, säger Nannskog.

Malmö FF vann guldet förra året  men ligger nu bara sjua med nio omgångar kvar att spela i allsvenskan. Man får gå tillbaka tilll 2009, då den nya stadion stod färdig, för att hitta klubben så långt ner efter en avslutad allsvensk serie

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.