Daniel Nannskog saknade Markus Rosenberg. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Första gången jag saknade Rosenberg”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s tidigare lagkapten Markus Rosenberg var ofta avgörande i klubbens framgångar i Europa. För ett knappt år sedan slutade han och då Malmö föll i Europa League-playoffet saknades han.

– Det var första gången som jag på riktigt saknade Rosenberg, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Spanska Granada var numret större och slog Malmö FF med 3-1 i Malmö i playoffet till Europa League.

– Det kändes som att Malmö inte kom upp i maximal nivå och det behöver man göra om man ska slå det här motståndet. Granada var effektiva, men man är van att se Malmö med mer mod. Även om det är en väldigt bra motståndare så har man spelat mot riktigt bra motstånd tidigare i Europa och haft mer mod. Det är känslan, säger expert Daniel Nannskog.

Europa League

”Där var han mästerlig”

Malmö leder allsvenskan klart och har även övertygat i EL-kvalet. Men ikväll saknade Nannskog den tidigare kaptenen Markus Rosenberg.

– Jag trodde att jag skulle sakna Rosenberg väldigt mycket i allsvenskan, men det har jag inte gjort och jag har inte saknat honom i de andra Europamatcherna heller. Men idag saknade man honom för första gången. Hans bufflighet, hans målskytte i de stora matcherna. Där var han mästerlig, säger han.

”Det är ett misslyckande”

Nu blir det inga svenska lag i de europeiska storturneringarnas gruppspel.

– Det är ett misslyckande att vi inte får in ett enda lag. Jag tänker mest på sättet som de flesta lagen åkte ut. Det har inte varit någon hög kvalitet på Europaspelet. Det är bara Malmö som har sett bra ut. De andra har en bra bit att gå.

KLIPP: SVT Sport besöker Malmö FF:s nystartade damlag (15 september 2020)

UEFA Europa League

Malmö FF logo

Malmö FF

1 - 3

Granada CF logo

Granada CF

Eleda Stadion, Malmö
Publik: 0
Domare: Danny Makkelie

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet