Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emil Holm och Samuel Gustafson gör debut i landslaget. Foto: Bildbyrån

Nannskog gläds åt de två debutanterna: ”Klockrent”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns två landslagsdebutanter i Janne Anderssons landslagstrupp mot Mexiko och Algeriet 16 och 19 november. Samuel Gustafson, nybliven svensk mästare med Häcken, och doldisen Emil Holm från Spezia i Serie A får chansen.

SVT Sports expert Daniel Nannskog är förtjust i bägge namnen. Så sent som i söndags fick Gustafson lyfta Lennart Johanssons pokal inför hemmafansen på Hisingen.

– Underbart, jag har själv varit inne på just det namnet. Det är en otroligt bolltrygg spelare, playmaker, har en underbar teknik och kommer in med ett fantastiskt självförtroende. Det är helt rätt att han får komma in i truppen, säger Nannskog om den 27-årige Gustafson, mittfältare, som spelade i Italien innan han kom tillbaka till Häcken förra året.

Herrlandslaget i fotboll

22-årige Emil Holm spelade bara två säsonger med IFK Göteborg 2019-20 innan han gick till Sönderjyske och sedan Spezia. I augusti gjorde han debut i Serie A.

– Det är klockrent, högerbacken är en position som Sverige har problem med. Emil Krafth har varit skadad så vi har inte haft ett riktigt klart val på den positionen. Emil Holm gör det väldigt bra i Spezia i Serie A, säger Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet