Foto: SVT/Bildbyrån

Nannskog: ”Alla är förlorare i den här soppan”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg bryter med Tobias Sana.

SVT Sports expert Daniel Nannskog är inte imponerad av lösningen.

– Alla är förlorare i den här soppan, säger han.

Tobias Sana har spelat färdigt i IFK Göteborg. På torsdagen meddelade klubben att man bryter med nyckelspelaren. En exakt anledning uppges inte.

Enligt uppgifter ska den utlösande faktorn ha varit ett bråk mellan Sana och tränaren Mikael Stahre i paus under matchen mot Kalmar.

SVT Sports expert Daniel Nannskog har följt situationen – som startade i början av maj.

– Det har dragit ut på tiden. Då förstår man att något inte står rätt till. Så jag är inte överraskad att det slutar med att man bryter med spelare, säger Nannskog.

”Långt ifrån bra”

Han tycker det ser illa ut.

– Situationen är långt ifrån bra. Det är inte så här en klubb ska fungera. Man ska kunna lösa saker på bättre sätt. Det är långt ifrån bra för IFK Göteborgs image och det är inte bra för Sanas image. Alla är förlorare i den här soppan.

Vad betyder det för Göteborg ur ett sportsligt perspektiv?

– Sana är en väldigt central spelare i Göteborg. Man har inte många spelare med hans tekniska och kreativa egenskaper och han gör dessutom en hel del poäng. Så man tappar en hel del där. Det är inte bra för Göteborg.

KLIPP: IFK Göteborg bryter med Tobias Sana

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tobias Sana. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.