Foto: Bildbyrån

Tobias Sana missar stormötet – efter uppgifter om högljutt bråk

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Sana missar dagens stormöte med AIK.

Enligt klubben finns han inte med i matchtruppen ”av personliga skäl”, men enligt uppgifter till SportExpressen och Sportbladet handlar det om ett högljutt bråk i omklädningsrummet under IFK Göteborgs senaste match.

Den 32-åriga mittfältaren saknades både på torsdagens och fredagens träningspass och finns inte med mot AIK i dag. IFK Göteborg skriver på sin hemsida att han är frånvarande på grund av ”personliga skäl”, men enligt de båda kvällstidningarna handlar det om en disciplinär åtgärd från klubbens sida.

De skriver att ett högljutt bråk uppstod mellan Sana och tränaren Mikael Stahre inför andra halvlek i ”Blåvitts” senaste match mot Kalmar. Bråket ska ha handlat om skilda åsikter kring hur laget borde spela.

– Som jag kommunicerat tidigare är han inte med av personliga skäl. Vi stoppar där. Sedan får vi se vart det tar oss de närmaste dagarna, sade Mikael Stahre till SportExpressen under fredagen.

– Vad som händer i ett omklädningsrum och vad som händer innanför väggarna på Kamratgården kommenterar vi inte.

SVT Sport har sökt IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild som svarar kort via sms: ”Har inget att tillägga där”.

Uppges vara avstängd internt

GT skriver att Sana stängdes av i en veckas tid direkt efter måndagens match mot Kalmar.

Tobias Sana har startat i alla Göteborgs matcher den här säsongen. I fjol noterades han för sju mål och fem assist på 29 matcher i allsvenskan och fick även vara lagkapten. Hans kontrakt med klubben går ut efter säsongen.

SE OCKSÅ: Stora hyllningen – säsongens ”håll käften”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.