Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
John Guidetti klar för AIK. Foto: Bildbyrån

Officiellt: John Guidetti klar för AIK

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart.

John Guidetti, 30, har skrivit på för AIK.

– Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, säger Guidetti till AIK:s hemsida.

Tidigare under våren meddelade AIK att förhandlingar mellan klubben och John Guidetti pågick. Nu står det klart att anfallaren, som sedan 2018 har tillhört spanska Deportivo Alaves, ansluter till de svartgula i sommar.

– Det känns bra att det äntligen är klart och riktigt skönt att vara hemma. Det är en barndomsdröm som nu går i uppfyllelse och jag vill tacka alla otroliga AIK-supportrar för all kärlek under den senaste tiden. Vi är verkligen överallt och nu fyller vi Friends Arena, vamos, säger John Guidetti till klubbens hemsida.

Kontraktet gäller från den 15 juli till och med den 31 december 2025.

Guidetti har tidigare representerat klubbar som Feyenoord, Hannover och Manchester City. 30-åringen har 30 A-landskamper på sitt CV.

– Att John ansluter till AIK kommer göra oss starkare både på kort och lång sikt. John har egenskaper och en personlighet som passar in väldigt bra i AIK som klubb samt vårt sätt att spela. Hans karaktär och vilja kommer stärka både laget som helhet och sina lagkamrater individuellt, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

AIK har inlett säsongen med fyra segrar och två förluster och ligger fyra i tabellen.

KLIPP: Veckans snyggaste fullträffar (3 maj, 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.