Daniel Nannskog om AIK:s värvning av Guidetti. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Skulle förvåna mig om han kliver in och dominerar direkt”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Nannskog är positiv till att John Guidetti vänder hem till Sverige och AIK.

Men vad värvningen betyder för Stockholmsklubben har han svårt att sia om.

– Han har ju inte spelat något i sin spanska klubb. Det skulle förvåna mig om han kliver in och dominerar direkt, säger SVT-experten.

Efter spekulationer blev det i dag klart att Johan Guidetti skrivit på ett kontrakt med AIK som sträcker sig mellan den 15 juli 2022 och den 31 december 2025.

– Det är klart att det är en prestigevärvning. Det är en spelare som folk gillar att snacka om, en profil helt enkelt. Det är en stor värvning som kommer att göra allsvenskan ännu hetare, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Vad betyder värvningen för AIK?

– Det är jättesvårt att säga vad han kommer att prestera i AIK-tröjan. Jag tror att man kommer behöva ge honom lite tid eftersom han inte har spelat något i sin spanska klubb på flera år, känns det som. Han kommer nog att behöva några månader på sig. Kanske är det först nästa säsong som man får se det bästa av honom. Det skulle förvåna mig om han kliver in och dominerar direkt, säger Nannskog och fortsätter:

”Kommer få en hel del svar”

– Men det som känns spännande är ju att han kan överraska och får det att funka från start. Jag längtar till första matchen han spelar, då kommer vi få en hel del svar. Nu är det svårt att säga vilken skillnad John Guidetti kommer att göra för AIK.

Den 30-årige anfallaren har tillhört spanska Deportivo Alaves sedan 2018. Han har också spelat för klubbar som Feyenoord, Hannover och Manchester City och har 30 A-landskamper på sitt CV.

Nannskog tycker att Guidetti gör helt rätt som nu vänder hem.

– Jag har skrikit länge om att han skulle må bra av att komma hem och börja om och hitta tillbaka till den gamla Guidetti. Jag tror att det här signalerar att han är trött på att sitta på bänken och vill komma hem och spela kontinuerligt och få tillbaka den bilden av John Guidetti.

KLIPP: Veckans snyggaste fullträffar (3 maj, 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.