Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Han kommer tvingas ta den rollen”

Uppdaterad
Publicerad

Sex erfarna spelare har slutat i landslaget. Flera av dem var också bland de mest högljudda ute på planen. Då efterlyser SVT Sport expert Daniel Nannskog att den nya lagkaptenen kliver fram.

– Nu kommer han tvingas ta den rollen, säger experten om Victor Nilsson Lindelöf.

Andreas Granqvist, Mikael Lustig, Sebastian Larsson och Pontus Jansson har alla varit ledare på planen de senaste åren. Nu har samtliga slutat i landslaget. Då vill SVT Sports expert Daniel Nannskog se att andra kliver fram och tar den rollen.

– Det kommer vara oerhört viktigt. Det ska bli spännande att se vem som kliver in i de rollerna. Lindelöf är en kille som har mycket pondus, men han är inte den spelaren som snackar styr och ställer. Nu kommer han tvingas ta den rollen, säger han om försvaret och fortsätter:

– Det är samma på mittfältet. Albin Ekdal och Kristoffer Olsson måste prata ordentligt

Den första matchen under VM-kvalsamlingen är Spanien hemma i Stockholm den 2 september. Då vill Nannskog se att Sverige har mer boll än då man tog en poäng mot spanjorerna i EM tidigare i sommar.

– Man har väldigt många spelskickliga spelare som ska kunna äga boll mer än vad man gjorde under EM-slutspelet. Jag hoppas att man vågar spela, men inte naivt. Man ska veta när man ska spela, när man ska äga boll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.