Viktor Claesson hyllas stort av SVT Sports expert Daniel Nannskog. Foto: TT/SVT

Nannskog hyllar Claesson: ”Han är ett monster”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Daniel Nannskog var mycket imponerad över Viktor Claesson som hade fötterna med i Sveriges samtliga mål i 3-3 matchen i EM-kvalet borta mot Norge igår kväll.

– Jag måste lyfta fram Claesson, han är bra i nästan varje match nu, säger Daniel Nannskog i SVT:s Morgonstudion.

Ett mål, på en retur efter Andreas Granqvists straff, och två framspelningar till Robin Quaison var Viktor Claessons facit i mötet med Norge.

– Claesson var lysande påpasslig på straffen, och sedan ligger han bakom de två andra målen också. Han är inblandad i allting. Det var lite så mot Rumänien också så han har ju inlett det här EM-kvalet på ett strålande sätt. Han var visserligen bra redan förra året. Det här är ett monster som vi är på väg att få fram helt enklet väldigt, väldigt bra, säger Daniel Nannskog.

EM-kval fotboll

Legat bakom det mesta offensivt

Claesson gjorde ett av målen i 2-1-segern mot Rumänien och har varit inblandad i det mesta framåt i båda EM-kvalmatcherna och stått för enorma arbetsinsatser.

– I dag fick man springa mycket när vi låg under och ville verkligen att vi skulle komma igen. Jag var trött där i slutet men när man spelar sådana här matcher så hittar man reserver att ta fram, när det betyder så mycket, säger Claesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet