Daniel Nannskog om beskedet att Malmö sparkar Milos Milojevic som huvudtränare: ”Inte värdigt” Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Nivå som inte är värdigt Malmö”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö gör sig av med huvudtränaren Milos Milojevic.

SVT Sports expert Daniel Nannskog är inte förvånad.

– Man har varit på en nivå som inte är värdig Malmö, säger han.

På fredagen meddelade Malmö att man bryter med Milos Milojevic. Beskedet kommer två dagar efter uttåget i Champions League-kvalet, där man föll mot Zalgiris från Litauen.

– Malmö såg handlingsförlamat ut. Det saknades struktur och desperation, vilket har varit kännetecknet för Malmö ute i Europa tidigare år. Man skapade knappt några målchanser och det är långt ifrån vad vi är vana att se från MFF mot den typen av motstånd.

”Ett par riktiga bottennapp”

Malmö ligger femma i allsvenskan och är tre poäng från serieledaren Djurgården. Under säsongen har man bland annat förlorat mot bottenlaget Sundsvall och blivit utklassat av Djurgården (0–4).

– Det har varit ett par riktiga bottennapp. I de matcherna var man inte på en nivå som är värdigt Malmö, säger Nannskog.

Att laget har dragits med skador på nyckelspelare är en faktor som spelat in i resultatet, påpekar han också.

– Med den truppen man har har man fått förlita sig på det äldre gardet och det har ställt till det. Kiese Thelin, Knudsen, Christiansen, Moisander, Lewicki och Dahlin har alla haft skadeproblem. Malmö ska inte behöva vara beroende av spelare 1-14 som man varit i år.

Hur tycker du det har sett ut under matcherna?

– Jag kan inte minnas senast jag såg ett Malmö så ostrukturerat och med så lite kemi mellan spelarna. Tidigare har man kännetecknats av vasst kombinationsspel, så har det inte sett ut nu.

Du var själv frågande över anställningen av Milojevic?

– Det kändes lite som en chansning. Det han gjort i tidigare klubbar var inte på samma nivå som det här uppdraget, med kravbilden man byggt upp i Malmö under det senaste decenniet. Jag var förvånad och nu visar det sig att det inte höll.

”Har en tydlig spelidé”

Nannskog tycker även att satsningen inför säsongen var av det svagaste laget.

Hur ska Malmö gå vidare nu?

– Det viktigaste är att välja en tränare som står för en tydlig filosofi. Någon som får spelarna att känna sig trygga på plan. Ett namn kanske kan vara Henrik Rydström. Han har satt en tydlig spelidé i Kamlar, men har samtidigt inte testas som tränare i Europa. Så det är lite av en chansning där också.

KLIPP: Fiasko för Malmö – utslaget ur CL (27 juli)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.