Daniel Nannskog hyllar Alexander Isak. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Isak är på väg att få stjärnstatus”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak har gjort mål i tre raka matcher och i onsdags satte han två mål i cupsegern mot Osasuna. SVT Sports expert Daniel Nannskog tycker att den svenske talangen har växlat upp.

– Han ser väldigt, väldigt bra ut, säger han.

I och med de två målen mot Osasuna gick han upp som Real Sociedads bäste målskytt den här säsongen. Han har gjort tio mål då man slår ihop ligaspelet och spanska cupen.

– Jag tycker man ser en skillnad nu jämfört med tidigare under säsongen. Jag tycker han ser snabbare ut, det är bättre klipp i steget. Så fort bollen närmar sig straffområdet är han tydlig i sina löpningar och man letar ofta efter honom i den sista tredjedelen. Det är ett tecken på att han stiger i status inom laget, säger Nannskog.

Isak har främst agerat inhoppare den här säsongen, men på sistone har han fått förtroendet i startelvan framom stjärnan Willian José.

– Det var inte lika självklart att man skulle sätta bollen på honom tidigare utan nu känns det som att spelarna runt omkring honom söker honom. Det är ett väldigt tydligt tecken på att han är på väg att få stjärnstatus och att de litar på att det är han som ska göra det som forward. Det där är jätteviktigt. Han har stigit i hierarkin, säger experten.

Framgången gör förstås också att han blir svår att förbise inför ett EM i sommar. Sverige har en tuff konkurrens i offensiven med till exempel Robin Quaison, Sebastian Andersson och Dejan Kulusevski som har gjort bra säsonger.

– Det är jäkligt kul att se den här utvecklingen och det lovar gott inför EM. Väldigt bra för landslaget.

– Offensiven, som man för något år sedan skrek efter, känns helt plötsligt väldigt spännande. Det kommer att vara tufft för Janne Andersson, men det är så man vill ha det som tränare, säger Nannskog.

KLIPP: Alexander Isak målskytt i cupmötet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.