Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Jag är inte överraskad”

Publicerad

Under hela säsongen 2018 omgärdades Markus Rosenberg av rykten om att han skulle lägga av. Men SVT:s expert Daniel Nannskog blev inte överraskad över nyheten om att han förlänger.
– Det har ändå lutat mot det, inte minst med tanke på hur han sett ut fysiskt, säger SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog.

Markus Rosenberg förlänger med Malmö FF, kaptenen har skrivit på för säsongen 2019. Ett styrkebesked inför nästa säsong, menar SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Jag är inte överraskad, det har ändå lutat mot det, inte minst hur han sett ut fysiskt. Han kanske inte längre har steget som han hade när han var 25 år, men samtidigt är han tillräckligt kvick i steget för att fortsätta i ett år till, säger han.

”En av allsvenskans smartaste”

Nannskog menar att förlängningen kan ha betydelse även för andra spelares utveckling.

– Han är oerhört klok, den rutinen och vinnarmentaliteten kan smitta av sig till de yngre. En sådan som Carlos Strandberg kan bli skolad av honom, vilket jag tror är viktigt för hans utveckling, för Rosenberg är definitivt en av allsvenskans smartaste spelare.

Vad betyder det här för Malmö 2019?

– Deras guldchanser har ju inte minskat i alla fall. Han betyder oerhört mycket för laget, det märker man på intervjuerna med lagets andra spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer