• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Daniel Nannskog Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Lärdom inför EM-slutspelet”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Daniel Nannskog summerar det svenska uttåget ur A-gruppen i Nations League.

– Man får dra lärdom till EM-slutspelet, säger Nannskog.

Världsmästarna Frankrike vann i går med 4-2 mot Sverige på Stade de France. Tvåa i gruppen blev Europamästarna Portugal och trea VM-tvåan Kroatien.

– Det var inga lätta motståndare och summa summarum är det en bit kvar till Frankrike och Portugal. Man står sig bra mot mot Kroatien i två möten, vilket är positivt. Med facit i hand blev Sverige nedflyttat på grund av Kroatiens sena reducering till 2-1 på Friends i lördags, säger Nannskog.

Herrlandslaget i fotboll

Sveriges normalt sett säkra defensiv har klickat och man har varit överoptimistiskt i offensiven.

– Man får dra lärdom och ta med sig det här till matcherna mot Spanien i ett EM-slutspel. Det går inte att tappa boll på farliga positioner på planen. Det gäller att ha en defensiv balans, har inte varit så kompakt som vanligt, och en bättre effektivitet i anfallet. Det är den stora läropengen från den här upplagan av Nations League, säger Nannskog.

Ett sent kroatiskt mål hindrade Sverige

Med lite flyt hade Sverige kunnat ta Kroatiens plats i A-gruppen.

– Det har gett viktig erfarenhet och det är lite synd att de åker ur. Det hade hade man haft nytta av till nästa upplaga av Nations League (nästa upplaga för Sverige blir hösten 2022).

Även om Sverige åker ur A-gruppen har man det uppskjutna EM-slutspelet till sommaren att se fram emot där förutom Spanien även Slovakien och Polen väntar. En stjärna som tänts den här hösten är Juventus Dejan Kulusevski.

– Han har spelat sig in i startelvan och varit en fröjd att se, säger Nannskog och konstaterar att Real Sociedads Alexander Isak gått motsatt väg.

– Hoppas att Isak kan studsa tillbaka. Han har så mycket fotboll i sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet