SVT Sports expert tycker Malmös Anders Christiansen är allsvenskans bästa spelare.

Nannskog listar allsvenskans 5 bästa spelare

Uppdaterad
Publicerad

I dag startar allsvenskan och SVT Sports fotbollsexpert Daniel Nannskog rankar seriens fem bästa spelare.

1. Anders Christiansen, mittfältare, Malmö FF

Kommentar: Med sin briljanta teknik och spelförståelse är han nyckelspelaren i Malmö FF. Han är fantastisk i offensiven och utan Christiansen kan Malmö ibland kännas som ett vanligt lag.

2. Alexander Kacaniklic, mittfältare, Hammarby IF

Kommentar: Den farten han har med boll är underbar att se blandat med tekniken och blicken för spelet. Det ska bli otroligt spännande att följa Kacaniklic i år.

3. Ola Toivonen, forward, Malmö FF

Kommentar: Han har varit iväg ett par säsonger i Australien där han också ska ha hållit en hög kvalité. Toivonen är en oerhört smart spelare och han kommer vara oerhört nyttig för Malmö med mål och som uppspelspunkt. Jag är säker på att han kommer vara högt uppe i assistligan med sin blick för spelet.

4. Sebastian Larsson, mittfältare, AIK

Kommentar: Oerhört viktig med sin löpkapacitet då han håller ihop AIK. Bra både defensivt och offensivt. Jag skulle säga att han är hjärtat i AIK och jag verkligen älskar hans vinnarmentalitet.

5. Sead Haksabanovic, mittfältare, IFK Norrköping

Kommentar: Rapporterna säger att han är brutal på träningarna. Vi har fått se glimtar av hans kunskaper då han är underbar med sin teknik och speluppfattning. Jag tror att han kan expoldera då han vet var han ska spela.

Klipp: Haksabanovic: ”Mitt lejon är på väg fram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.