Foto: Bildbyrån

Nannskog: Malmö gör det inte tillräckligt bra

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Daniel Nannskog var besviken över Malmös insats mot Juventus.

– Malmö har tidigare varit väldigt duktiga i Europaspelet på att göra de rätta sakerna. Det tycker jag inte man gör idag, säger Nannskog efter 0-3-förlusten.

Nannskog tycker att Malmö gjorde alltför många fel i försvarsspelet när Juventus gjorde sina mål.

– På 1-0-målet så släpper man Alex Sandro på bortre, det är Berget som har honom som måste ligga mycket tajtare på Sandro. De är så pass skickliga de här lagen på den här nivån att de blir straffade direkt om man inte gör jobbet.

– Det är dåligt försvarasspel av Lasse Nielsen på 2-0-målet.  Att han håller i armen där och inte släpper Morata. Även om han inte håller i jättemycket så bjuder han domaren på att ta en ta en straff.  Man har inte råd med det ute i Europa mot de allra bästa lagen.

”Borde ändrat taktiken”

Experten anser att Malmö stundtals gjorde det bra i pressen.

– Men italienarna är otroligt skickliga på att spela sig ur den pressen. Och då kanske man ska falla hem istället och stänga ytor, säger Nannskog som menar att Malmö kanske borde ändrat taktiken något efter hand. Att de måste sätta presspelet fullt ut om man ska spela på det sättet.

– Men å andra sidan börjar ju Malmö bra. De första tio- femton minuterna spelar man avslappnat och med ett stort självförtroende. Man vågade hålla i bollen och man spelade ju sig också fram till ett bra läge, den stora chansen som Rieks hade i 17:e minuten.  Hade de satt den hade det kanske varit lättare att falla hem och stänga men nu fick ju Juventus matchen precis dit de ville.

Hoppas att de studsar tillbaka

Nannskog hoppas verkligen att Malmö inte gräver ner sig alltför mycket efter den här förlusten.

– Jag hoppas att det inte påverkar dem alltför mycket och att de studsar tillbaka i det fortsatta gruppspelet, säger Nannskog.

KLIPP: Malmö FF möter Juventus och Chelsea i CL-gruppspelet (26 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.