Riccardo Gagliolo och Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog: Mest nyfiken på en italiensk trio

Uppdaterad
Publicerad

När Sverige möter Färöarna i kväll gäller inte matchen någonting. EM-biljetten är fixad. Janne Andersson har lovat en ny startelva och för de som inleder matchen på Friends så gäller det mycket, en möjlig framtid i blågult och en plats i EM-truppen.

SVT :s expert Daniel Nannskog är mest nyfiken på en svensk trio till vardags i italienska serie-A.

– Det ska bli mycket spännande att se vad de kan tillföra, säger han om Dejan Kulusevski, Riccardo Gagliolo och Mattias Svanberg.

– Det blir en helt annan elva på måndag, sa förbundskapten Janne Andersson redan i fredags.

Om det blir elva nya spelare eller om någon startspelare från Rumänien-matchen blir kvar är ännu inte säkert. Enligt vissa medieuppgifter så ska Kristoffer Olsson vara tänkt att starta.

– Det är ju oerhört kul att så många spelare får chansen att visa upp sig men det kan bli lite rörigt. Det hade varit enklare för de nya att ha en stomme av startspelare med sig på planen för att kunna spela så organiserat som möjligt, säger Nannskog om förutsättningarna för de nya spelarna.

Att Sverige ändå ska vinna mot Färöarna är Nannskog ganska övertygad om.

– Ja, är det mot något lag som man kan klara av att spela med ett helt nytt lag så är det väl mot Färöarna. Även ett B-lag, om man får kalla dem så, ska städa undan Färöarna, menar Nannskog, som är extra nyfiken på några spelare ikväll.

Nyfiken på italiensk trio

– Ja, jag hoppas att få se en italiensk trio. Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo  från Parma och Mattias Svanberg från Bologna. Kulusevski har ju spelat riktigt bra i Serie-A, han är en offensiv kraft , har en blick för spelet och tryck i steget. Hans klubbkompis i Parma Gagliolo blir det häftigt att se, han är en rejäl spelare som spelar enkelt. 

– Mattias Svanberg har spelat på olika positioner på mittfältet i Bologna och han hanterar både en ytter- och innermittfältsroll.  Han har bra teknik, är trygg och har ett bra skott, säger Nannskog om den före detta Malmö FF-spelaren.

Trots att Sverige är EM-klart förväntas det bli en fotbollsfest på Friends, eller kanske snarare på grund av att EM-platsen är säkrad. Laget ska givetvis hyllas och det väntas komma 25 000 för att se Jannes mannar.

23 000 biljetter sålda i går

– Vi hade sålt 23 000 biljetter i går kväll. Man kan väl vänta sig 25 000, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet.

– I fjol när vi planerade för kommande år så uppskattade vi väl 20 000 till den här matchen så 25 000 är ju positivt och bra, säger Danielsen till SVT Sport.

– Det är ändå en bra publiksiffra med tanke på att matchen saknar betydelse. Det går inte att klaga, säger Nannskog.

ARKIV: Så här såg det ut när Sverige fixade EM-biljetten mot Rumänien (15 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.