Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Nannskog menar att spelarna måste visa upp sig för kommande förbundskaptenen Foto: Bildbyrån/SVT

Nannskog: Nye förbundskaptenen som får rensa i truppen

Uppdaterad
Publicerad

En betydelselös samling rent sportsligt. Trots det inga nya spännande namn i Janne Anderssons trupp. Inget som förvånar SVT:s expert Daniel Nannskog:

– Ganska väntat att han inte skulle röra om i grytan. Det blir upp till en ny förbundskapten att göra den förändringen, att rensa i den här truppen.

Nannskog har full förståelse för att Janne Andersson kör med ”sina gubbar” i den sista landslagssamlingen. Nu, menar han, handlar det mesta för spelarna om att visa upp sig för den nye förbundskaptenen

– Det handlar om vilka som vill vara kvar. Man visar upp sig för den kommande förbundskapten. Här gäller det att ta för sig och visa sitt allra bästa, säger Nannskog.

Herrlandslaget i fotboll

Det dröjer till hösten 2025 innan Sverige spelar viktiga tävlingsmatcher som VM-kvalet. Nannskog ser att en ryggrad i landslaget är kvar då men att en hel del av truppen bytts ut.

– Jag tänker på Alexander Isak och Dejan Kulusevski som givetvis kommer vara en ryggrad och som ska satsas vidare på. Men sedan är det ju frågetecken på en Forsberg och givetvis Albin Ekdal om de brinner för det här och vill köra vidare. Den nye förbundskaptenen kanske behöver ta en del obekväma beslut och säga till någon av spelarna att; du ingår inte vidare.

Är det kanske inte mer än 3-4 spelare kvar i en startelva när VM-kvalet sätter igång?

– Nja, det är nog lite mer än så men vi kanske har en 3-4 nya spelare in i en startelva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet