SVT Sports expert Daniel Nannskog om Malmös chanser mot storklubben Chelsea Foto: Bildbyrån/kollage

Nannskog: ”Det är en mardrömslottning”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö möter engelska storlaget Chelsea i åttondelsfinal i Europa League.

En av de värsta lottningarna för skåningarna enligt Daniel Nannskog.

– Skulle de slå ut Chelsea vore det en av de tyngsta skalperna någonsin, säger han.

Inför lottningen sa Nannskog att Arsenal, Chelsea och Napoli var nitlottarna. Det blev det blåa londonlaget som de himmelsblå får mäta sig med.

– Det är en mardrömslottning. Det är inget att snacka om.

Europa League

Hur ska Malmö göra för att försöka slå ut dem?

– Det går aldrig att bara försvara sig i två matcher. Man måste få till ett eget spel, vårda bollen och inte bara springa och jaga. Dessutom kommer det inte bli många målchanser för MFF så det gäller att vara nådlösa, i stort sett hundraprocentiga, när chansen kommer.

Det finns dessutom en annan nackdel för skåningarna. Chelsea är i februari i full gång med ligaspelet.

– Malmö är helt ur säsong så det är ett väldigt otacksamt läge. Det man skulle kunna tänka sig är att Chelsea blir övermodiga och inte respekterar Malmö fullt ut, att man underskattar dem.  Men de har klasspelare på varje position och man kan inte direkt säga att det finns några svagheter i deras spel.

Hur stor skräll vore det om Malmö slog ut Chelsea?

– Nej, herregud, det går inte. Är jag snäll ger jag dem 15 procent chans. Man kommer ihåg att Helsingborg slog ut Inter, men med dagens skillnader pengamässigt och med alla världsspelare, så skulle det vara den tyngsta skalpen någonsin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet