SVT Sports expert Daniel Nannskog. Foto: BILDBYRÅN

Nannskog: ”Salzburg är drömlottningen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter segern mot Besiktas i går tog sig Malmö FF vidare till slutspel i Europa League. Och väl där kan skåningarna få ställas mot Arsenal, Napoli eller Salzburg.

– Salzburg är drömlottningen, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

MFF är vidare till 16-delsfinal i Europa League som grupptvåa i grupp i. Bland möjliga motståndare finns både Chelsea och Arsenal, men även Salzburg, som man har slagit ut i Champions League-kval två gånger, och kroatiska Dinamo Zagreb.

– Man kan se det på olika sätt. Antingen vill man ha så sportsligt bra motstånd som möjligt, vilket jag tror Malmö vill ha, eller så vill man, för oss utomstående, se det som att man vill ha ett publikdragande storlag, typ Arsenal eller Chelsea, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Vilken är dröm- respektive mardrömslottningen?

– Salzburg har man ju ett övertag på efter att ha slaigt ut dem två gånger i Champions League-kvalet, så de är nog drömlottningen. Sedan är ju Dinamo Zagreb, Dynamo Kiev och Zenit St. Petersburg även lag som absolut är möjliga att slå ut.

– Mardrömslottningen är såklart Napoli, Chelsea och Arsenal.

Lottningen sker på måndag klockan 13.00.

Lag som MFF kan få möta

Gruppettor:

Villarreal

Salzburg

Zenit S:t Petersburg

Dinamo Zagreb

Arsenal

Eintracht Frankfurt

Dynamo Kiev

Chelsea

Sevilla

Real Betis

Bayer Leverkusen

De bästa grupptreorna från Champions League:

Napoli

Inter

Valencia

Benfica

*MFF kan inte lottas mot Genk eftersom att de spelade i samma grupp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.