Daniel Nannskog tycker att rekryteringen av Henrik Rydström är bra. Foto: Bildbyrån

Nannskog om Malmös EL-avancemang: ”En jätteprestation”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö avancerar till Europa League-slutspel efter seger i ödesmatchen mot Besiktas – och nu vill Daniel Nannskog se matchvinnaren Marcus Antonsson i landslaget.

– Fortsätter han så här är han given tycker jag, säger SVT-experten.

Efter 1–0 på bortaplan och maximala sex poäng på två matcher mot Besiktas blev Malmö tvåa i grupp I.

– En jätteprestation av Malmö. De har sett lite sega ut mot Genk och Sarpsborg, men i dag såg det mycket lättare ut för dem, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Europa League

Efter en något tveksam inledning av MFF tog man över allt mer.

– Det är inte bara en försvarprestation där man låg rätt och gick på kontringar, de fick till långa anfall och kunde vara kreativa. Riktigt kul att se dem.

”Har det som krävs för landslagsspel”

Fouad Bachirou stod för en mycket stark insats på innermittfältet. Men får Malmö behålla den lille guldklimpen?

– Bachirou borde definitivt vara intressant för större klubbar, kanske någon turkisk storklubb efter detta.  Det är nog främst han som är intressant, säger Nannskog och tillägger snabbt:

– Jag tycker även att Antonsson är jättebra, han borde testas i a-landslaget. Kan man ha den kylan han har borta mot Besiktas har man det som krävs för att vara med i landslaget.

Marcus Antonsson jublar efter att ha gjort 1–0 mot Besiktas. Foto: Bildbyrån

Ingen maxprestation

Ingen Malmöspelare togs ut till blågults januariturné, just på grund av Europa League-matcherna. Antonsson avgjorde mot Besiktas och skulle kunna göra det på landslagsnivå också, tror Nannskog.

– Han hade varit given på januariturnén men fortsätter han så här tycker jag han är given i ”riktiga” landslaget. Det tycker jag faktiskt.

Gör Malmö en maxprestation mot Besiktas, tycker du?

Nja, det tycker inte. Det fanns lägen att straffa dem med omställningar. Hade man tagit tillvara på det kanske man hade kunnat snacka om maxprestation. Nu kanske jag är hård men man ska ställa höga krav på Malmö.

Experten uppskattade Besiktas fina gest inför matchen, då Malmö FF:s nyligen bortgångne ordförande Håkan Jeppsson hyllades.

– Det kändes som att man verkligen ville vinna för Jeppsson, att de krigade för honom. Det var vackert.

UEFA Europa League

Besiktas logo

Besiktas

0 - 1

Malmö FF logo

Malmö FF

Vodafone Park, Istanbul
Publik: 24955
Domare: Luca Banti

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet