SVT:s expert Daniel Nannskog kritiserar Göteborg Foto: Bildbyrån/kollage.

Nannskog om Göteborg: ”Det gör ont i magen”

Uppdaterad
Publicerad

Anrika allsvenska laget Göteborg åkte på en ny smäll igår. Häcken var överlägset i västkustderbyt och besegrade IFK med 4-1. SVT:s expert Daniel Nannskog är inte nådig i sin kritik.

– Det gör ont i magen att se detta Göteborg, säger Nannskog.

Det blev ännu en allsvensk förlust för Göteborg igår. Laget förlorade derbymatchen mot Häcken med 1-4 och ligger på elfte plats i tabellen. Daniel Nannskog gillade inte vad han såg Göteborg prestera.

– Man kan liksom inte hålla på som man gjorde idag när man gav bort bollar. Då kommer de andra lagen i tabellen allt närmare.

Den stora värvningen Robin Söder hade en tuff kväll mot Häcken och lyckades inte vara den nyckelspelare som Blåvitt verkligen behövde.

– Söder är viktig i uppspelsfasen, att han håller i bollen så att laget får flyt i spelet.

Nannskog är kritisk mot Söder och menar att Göteborg inte lyckas ta vara på positioneringen i farliga områden.

– Söder har ju en viktig roll och är prestigevärvningen, den som ska lyfta de andra. Men sedan är det mycket annat som inte är bra i Göteborg.

”Saknar de gamla spelarna”

SVT:s expert trycker på att Göteborg inte går att känna igen – kanske är det att man saknar spelare av rätt virke.

– Någonstans saknar man kanske de gamla göteborgspelarna. Spelare som Gustav Svensson som kan pusha de andra. Eller Pontus Wernblom som spelar med en viss pondus.

Göteborg har tre vinster på de tio senaste matcherna. Nannskog känner inte igen IFK.

– Vi förknippar ju att det ska vara tufft att spela mot Göteborg, att det smäller när de står för motståndet. Men det ser man inte längre i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.