Marcus Berg under EM-kvalmatchen mot Rumänien i mars. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Berg vore perfekt för IFK Göteborg”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsanfallaren Marcus Berg, 32, är nära en övergång till IFK Göteborg, uppger podcasten Studio Allsvenskan.

En perfekt värvning för ”Blåvitt”, tycker SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Han är deras motsvarighet till Markus Rosenberg och det säger väl allt om vilken nivå vi snackar om, säger Nannskog.

Berg spelade i IFK Göteborg mellan 2005 och 2007. Med 14 fullträffar på 17 matcher var han en stor anledning till att klubben vann SM-guld 2007, trots att han såldes till nederländska Groningen redan under sommaren.

Nu kan han alltså återvända till ”Blåvitt”, enligt uppgifter till podcasten Studio Allsvenskan.

Bergs kontrakt med Al-Ain i Förenade Arabemiraten går ut i sommar.

– Skulle de lyckas få hem Berg så vore det en grym förstärkning. Han har säkert tre eller fyra bra säsonger kvar. Det ryktas om att Benjamin Nygren ska säljas för att rädda ekonomin och då skulle det passa perfekt att få in en sådan som Berg i anfallet. Hans rutin, målskytte och defensiva jobb skulle vara otroligt värdefullt för Göteborg, säger Daniel Nannskog.

– Han skulle utan tvekan bli en toppspelare i allsvenskan.

”Allsvenskan känns het”

Marcus Berg skulle i så fall också bli den senaste i raden av landslagsstjärnor som återvänt hem till allsvenskan. Sebastian Larsson, Kim Källström, Andreas Isaksson och Markus Rosenberg är fyra andra exempel.

– Allsvenskan känns het på det sättet. Förr i tiden var det mindre av den här varan och då krigade man på längre utomlands. Berg har säkert anbud för att vara kvar där ute och tjäna pengar, men om det börjar blåsa lite nya, positiva vindar kring Göteborg så kanske han vill komma hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.