Sergio Busquets och Sebastian Larsson under senaste mötet 2019 Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Jag ville verkligen inte ha Spanien”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kommer att ställas mot Spanien hela tre gånger under fotbollsåret 2021.

En riktigt tuff motståndare som SVT:s expert helst hade velat undvika när grupperna till VM-kvalet lottades under måndagen.

– Jag ville verkligen inte ha Spanien, men resterande lag känns ändå överkomliga, säger Daniel Nannskog.

Trots att lotten nu ändå föll på Spanien och VM-kvalgrupp B tror expert Daniel Nannskog att Janne Andersson kan dra nytta av tidigare möten när det vankas kvalmatcher mot världsmästaren från 2010. 

– Vi har mött Spanien i ett EM-kval i två matcher nyligen, det betyder mycket och nu vet Janne vad som väntar. Han kan gå tillbaks och titta vad som behövs göra rätt, säger Nannskog. 

Fotbollslandslaget herrar

Under EM-kvalet 2019 förlorade Sverige bortamatchen mot Spanien med 3-0 men var ytterst nära seger på hemmaplan. En sen kvittering av gästerna gav slutresultatet 1-1.

Nu väntar spanjorerna både i EM, och i kvalet till VM i Qatar 2022.

Nannskogs ord om gruppsmotståndarna

Spanien: Ett klasslag, oerhört bollskickliga men rullar inte bara runt bollen lika mycket nu utan vill komma mot till avslut tidigare. Nu rullas det inte boll i all evighet innan de kommer till avslut. När de besegrade Tyskland senast spelar de sånär en perfekt match man kan komma. 

Grekland: De är inne i ett generationskifte och har börjat spela med yngre spelare och gått bort från det defensiva Grekland som vi lärde känna när de vann EM. De har en ny tränare som står för en offensiv fotboll med mer bollinnehav.

Georgien: Ett landslag som saknar stora profiler men ändå en lång bortamatch att åka till. Med tanke på hur vi spelat mot de mindre nationerna under senaste tiden så ska det här vara ett lag som Sverige kan slåp.  

Kosovo:  I Kosovo finns en hel del spelare som spelat eller spelar i Allsvenskan bland andra Ibrahim Drecevic och Arber Zeneli som tidigare spelat i Elfsborg. Även Anel Raskai som Janne Andersson tidigare tränade i Halmstad finns med i Kosovos spelartrupp.

KLIPP: Experten om lottningen: ”Det värsta”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollslandslaget herrar

Mer i ämnet