Daniel Nannskog Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Hade varit spännande med Zlatan i landslaget”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Janne Andersson har öppnat för Zlatan Ibrahimovic i landslaget igen.

SVT Sports expert Daniel Nannskog vill gärna se Ibrahimovic i den blågula tröjan.

– Zlatan tillbaka samtidigt som de andra spelarna fortsätter att våga vore den perfekta mixen, säger Nannskog.

I en intervju med Sportbladet efter att ha vunnit guldbollen för tolfte gången berättade Zlatan Ibrahimovic att han saknar landslaget och öppnade för en återkomst om Janne Andersson frågar.

Förbundskapten Andersson svarade i sin tur att det naturliga är att de båda har kontakt framöver.

– Vad gäller frågan om spel i landslaget uppfattar jag det som att Zlatan nu uttalar sig på ett sätt han inte gjort tidigare. Det gör att det känns naturligt att vi har någon form av kontakt framöver för att diskutera saken närmare, nästa samling är först i mars så det finns gott om tid för det, säger Andersson i ett uttalande.

SVT Sports expert Daniel Nannskog är glad att Ibrahimovic och Andersson närmat sig varandra.

– Det är bra att Janne öppnar för en dialog, och att lyssna på Zlatan. Är det så att Zlatan verkligen är sugen, med den nivån han håller, är det klart att det hade varit väldigt spännande med honom i landslaget igen, säger Nannskog.

Ser även risker

Han medger att Ibrahimovic i den svenska EM-truppen är en kittlande tanke.

– Det hade varit hur häftigt som helst med tanke på hur grym han är för tillfället. Andra lag kommer bli rädda och han kommer också dra på sig massa uppmärksamhet bland försvararna vilket ger utrymme för de andra.

Nannskog är dock orolig för att Ibrahimovics eventuella återkomst i landslaget skulle kunna påverka de övriga i laget negativt.

– Det skulle kunna bli att de andra förlitar sig för mycket på honom och att allt ska gå genom Zlatan. Men om alla spelare bidrar som nu och vågar fullt ut själva så skulle det vara den perfekta mixen med Zlatan tillbaka.

Nästa landslagssamling för de svenska herrarna är i mars nästa år.

– Det är lång tid kvar till nästa samling och mycket kan hända. Men är Zlatan frisk och kry och fortfarande sugen så är det absolut bara att köra. Då tror jag på det, säger Nannskog.

KLIPP: Guldbollen till Zlatan Ibrahimovic (24 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.