Foto: SVT

Nannskog: ”Säger enormt mycket om vilken stjärna han är”

Publicerad

Cristiano Ronaldo är klar för Juventus – och SVT Sports expert Daniel Nannskog är både förvånad och imponerad.
– Att han som 33-åring går för en miljard säger enormt mycket om vilken stjärna han är, säger han.

Cristiano Ronaldo, 33, är klar för Juventus och lämnar därmed Real Madrid efter nio år.

SVT:s expert Daniel Nannskog kommenterar sommarens tyngsta värvning.

– Jag trodde någonstans att om han lämnar blir det för Manchester United, för England. Det är lite förvånande att han väljer Italien, men det handlar förmodligen om utmaningen – att komma till ett annat land och försöka vinna där också, säger han och fortsätter:

– Utmaningen ligger inte i att vinna Serie A. Där är Juventus superfavoriter varje år. Utmaningen ligger i att försöka vinna Champions League med Juventus, vilket de har varit nära att göra ett par gånger nu. Det är nog det som lockar.

Vad säger du om att en 33-åring lämnar för en miljard kronor?

– Det säger enormt mycket om vilken stjärna han är. De kan ju antagligen inte sälja honom vidare dyrt, utan det här är för att fylla stadion, sälja tröjor, öka marknadsvärdet… Det kommer att snackas mycket mer om Juventus. Fler blickar riktas nu mot Serie A.

Blir det här hans sista klubb?

– Med den fysiken han har är det ju självklart möjligt att han kan spela länge till. Det kan bli som med den gode Zlatan – att han vill ha ett äventyr i USA och ta ett sista kontrakt där.

Ronaldo gjorde 450 mål på 438 matcher i Real Madrid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer