Foto: Bildbyrån

Cristiano Ronaldo klar för Juventus

Publicerad

Sommarens mest prestigefyllda värvning är i hamn.
Real Madrid bekräftar att man säljer Cristiano Ronaldo, 33, till Juventus.

Det har varit på gång under en längre period och nu är affären i hamn. Cristiano Ronaldo, 33, lämnar Real Madrid för italienska mästarna Juventus.

Real skriver på sin officiella hemsida att den portugisiske världsstjärnan lämnar efter nio år.

”Vi vill i dag tacka spelaren som har bevisat att han är världens bäste. Han kommer alltid att vara en av de största symbolerna och mest unika referenspunkterna för kommande generationer. Real Madrid kommer alltid att vara ditt hem.”

Vill ha en ny utmaning

Ronaldo har själv skrivit ett brev som publicerades på hemsidan.

”Tiden är kommen för att söka en ny utmaning i livet och det är därför jag bett klubben att släppa mig. Jag hoppas att ni alla, speciellt fansen, kan förstå mig. Tiden här har varit den bästa i mitt liv. Det enda jag känner gentemot klubben är en enorm tacksamhet. Jag vill tacka er alla för kärleken ni gett mig.”

Kostade över en miljard

Senare under kvällen bekräftade även Juventus att Ronaldo är klar och att han har signerat ett fyraårskontrakt samt går loss för 100 miljoner euro. Det motsvarar en miljard kronor och kan betalas över två år.

Ronaldo uppges få en årslön på 300 miljoner kronor, vilket är fyra gånger så mycket som Juventus bäst betalde spelare, anfallaren Gonzalo Higuain.

2009 tog Ronaldo flyttlasset från Manchester United till Real Madrid, där han har gjort 450 mål på 438 matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer