Cristiano Ronaldo är på väg bort från Real Madrid. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Ronaldo närmar sig Juventus

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till Sky Sports kan den femfaldiga Ballon d'Or-vinnaren och superstjärnan Cristiano Ronaldo vara på väg bort. Den italienska storklubben Juventus ska vara nästa steg för superstjärnan.

Det närmar sig. Sommarens i särklass största värvningsbomb. Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo är enligt uppgifter till trovärdiga Sky Sports allt närmare en övergång till Juventus.

Ronaldos agent Jorge Mendez har bekräftat för Sky att det pågår förhandlingar mellan de båda klubbarna angående Ronaldo och enligt Sky kan det ske en tydlig utveckling i förhandlingarna redan inom 48 timmar.

Juventus bud ska ligga på runt en miljard kronor – liknande det Real Madrid betalade för Ronaldo för snart nio år sedan.

Om det händer...

Mendez har tidigare uttalat sig kryptiskt kring Ronaldos karriär.

– Om det händer kommer det helt enkelt vara ett nytt steg, en ny utmaning i hans otroliga karriär. Om han lämnar skulle han vara evigt tacksam till klubben, presidenten, alla chefer, det medicinska laget, all personal och dessutom till alla Real Madrid-fans världen över, har Mendez sagt till  den portugisiska tidningen Record.

Liknande rykten har presenteras kring Ronaldo tidigare, då har det ofta setts som en smart kontraktsförhandling av Ronaldo. Den här gången ser det dock ut att finnas grund bakom ryktena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.