Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog: Så ska Sverige starta mot Spanien

Uppdaterad
Publicerad
Victor Nilsson Lindelöf och Alexander Isak. Det är de två spelare som Daniel Nannskog vill ha in i startelvan mot Spanien.
– Isaks speed i kontringsspelet kan bli avgörande, säger han.

Sverige ställs mot Spanien hemma på Friends arena.  I skadade Victor Nilsson Lindelöfs frånvaro startade Marcus Danielson i försvaret mot Malta.  Lindelöf tränade för fullt i dag, och ska enligt Janne Andersson vara uttagningsbar Skulle han saknas vill SVT:s expert Daniel Nannskog se Filip Helander istället för Danielson.

– Helander har sina styrkor i det defensiva och har spelat i serie A och Italien. Han är mer van vid den här typen av motstånd och har landslagsrutin. Danielson har inte alls samma vana från motstånd på den här nivån.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Danielson gör mål i debuten

”Blev för defensivt senast”

På bortaplan i Madrid i juni startade Viktor Claesson på mittfältet, men när han gick sönder redan efter 27 minuter klev Jakob Johansson in istället. Med båda de två borta på grund av skador mot Malta i lördags spelade Janne Andersson med Albin Ekdal och Kristoffer Olsson på det centrala mittfältet. Nannskog vill se samma duo mot gruppledarna.

– Sverige blev alldeles för defensivt mot Spanien senast. Det är viktigt att man klarar att hålla i boll och ha ett offensivt spel. Det blir givetvis mycket jaga boll i matchen, men tror att det blir viktigt att Sverige får äga lite boll. Jag är lite sugen på Gustav Svensson, men vi får ett eget spel med Kristoffer Olsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Marcus Danielson jublar efter sitt 1-0-mål mot Malta. Foto: Bildbyrån

Berg ska starta

Dessutom vill Nannskog se Marcus Berg och Alexander Isak från start på topp.

– Isaks speed i kontringsspelet kan bli avgörande. Det kan också vara psykologiskt att han känner till spelarna i Spanien. Berg blir det just med tanke på att det blir mycket defensivt jobb och att det han kan vara en bra uppspelspunkt.

Foto: SVT Sport, grafik: Kim Hägglund

Nannskogs startelva mot Spanien

Visa

Målvakt:
Robin Olsen

Försvarare:
Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Pierre Bengtsson

Mittfält:
Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg

Anfall:
Marcus Berg, Alexander Isak

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer