Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog om Lindelöf: “Stor och tung förlust”

Uppdaterad
Publicerad
Victor Nilsson Lindelöf tackar nej till spel med lanslaget i EM-kvalet, en försvagning menar SVT Sports expert Daniel Nannskog.
– Det är klart att det är en riktigt stor och tung förlust, säger han.

Manchester United-backen tackar nej till spel av personliga skäl.

– Det är klart att det är en riktigt stor och tung förlust. Eftersom Lindelöf är inne i det här matchtempot, inne och spelar de här riktigt tuffa matcherna i Champions League och Premier League. Så det är klart att det hade varit jättenyttigt för Sverige i två så pass viktiga matcher, som det är mot Rumänien och Norge, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Nu kommer Anton Tinnerholm in i truppen istället men Nannskog tror att det blir Pontus Jansson som tar platsen i backlinjen.

– Det naturliga blir att Pontus Jansson är närmast att komma in tillsammans med Andreas Granqvist. Självklart är det en försvagning med Pontus Jansson som kommer in, men han vet hur Sverige spelar, han har spelat tillsammans med Granqvist så det är ingen dålig ersättare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer