Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån.

Nannskog om Sveriges kross mot Georgien

Uppdaterad
Publicerad

15–0-vinst i VM-kval.

Ett resultat som ger expert Daniel Nannskog både glädje och irritation.

– Det är klart att det inte är bra. Samtidigt får man respektera att Georgien är i början av sin resa, förhoppningsvis får de bättre förutsättningar framöver. De behöver sådana här matcher för att förstå vilken nivå de behöver komma upp till, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Sverige besegrade Georgien på bortaplan med 15–0 i VM-kvalet, i hemmamatchen på Gamla Ullevi blev det bara 4–0.

– Då var man frustrerad efter alla missar. De hade 40–50 avslut i den matchen. I den här tillställningen var Sverige mycket mer effektivt. (Filippa) Angeldal har målgivande skott som är riktigt fina. Det var ett Sverige som jag tror hade förra matchen i minne, de ville inte ha den känslan igen. Det var ett koncentrerat Sverige vi fick se.

Irland i nästa VM-kvalmatch – liknande segersiffror då?

– Definitivt inte. Irland är ett bra mycket bättre lag än Georgien, förra matchen blev en tajt historia, bara 1–0 Sverige. Det här är ett helt annat motstånd, det ska bli att intressant se och sätta tänderna i den här VM-kvalmatchen, säger Nannskog.

Oavgjort räcker mot Irland den 12 april för att säkra en plats i VM 2023. SVT sänder VM-kvalmatchen mot Irland.

KLIPP: Sveriges kross i VM-kvalet – 15-0 mot Georgien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.