Större än tennissifrror.

Större än pingissiffror.

Sverige krossade Georgien och är nu nära att kvalificera sig till VM 2023.

– Jag tycker inte det är kul när det blir de här siffrorna, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

15–0. Så stort vann Sverige på Tengiz Burjanadze-stadion i georgiska Gori, där det var tio olika blågula målskyttar och Filippa Angeldal gjorde ett hattrick.

– Det är mitt första hattrick, såklart är det roligt. Det kändes som om jag fick väldigt bra utdelning på mina skott, säger Angeldal till SVT Sport.

Svenskorna gjorde elva av målen i första halvlek, mest frekvent i slutet av den. På en kvart, från den 27:e till 42:a matchminuten, nätade Sverige sex gånger.

Tolvan dröjde

In i halvtidsvilan med en elvamålsledning, för att spara på vissa viktiga spelares kondition så genomförde förbundskapten Peter Gerhardsson tre byten direkt till andra halvlek. Lagkapten Caroline Seger samt målskyttarna Stina Blackstenius (2) och Fridolina Rolfö ersattes av Nathalie Björn, Kosovare Asllani och Rebecka Blomqvist.

De kom in med mycket energi, och skapade flera chanser som till en början antingen täcktes av försvarare eller så avslutade de över mål. Det dröjde faktiskt till 67:e minuten innan Sveriges övertag växte ytterligare, Blomqvist nickade in 12–0.

Även andra inhopparen, Asllani, blev målskytt. Ett mål från straffpunkten, och ett med vänstern. Den som sedan fastställde slutresultatet var en tredje inhoppare, Olivia Schoughs distanssskott på tilläggstid gav 15–0 till Sverige.

”Känner empati”

– Det finns inte så mycket att säga. Vi möter Georgien, vi är topprankade i världen – då blir det de här siffrorna. För egen del så känner jag empati för dem. Jag tycker inte det är kul när det blir de här siffrorna, för det är så stora skillnader i förutsättningar. Vi i Sverige kan ha det som jobb och har väldigt bra förutsättningar. De som är ute på planen i dag kanske har det som fritidssyssla vid sidan av sitt jobb, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

Sverige var två mål från att tangera största vinst-rekordet på 17–0 mot Azerbajdzjan 2010. Däremot var det ett tangerat rekord av Georgiens största förlust, Danmark har också besegrat georgierna med 15–0.

Sverige behöver nu bara oavgjort mot Irland på Gamla Ullevi den tolfte april för att säkra en plats i VM 2023 i Australien och Nya Zeeland.