Nannskog: ”Ta bort statyn därifrån”

Uppdaterad
Publicerad

Protesterna och de upprivna känslorna kring Zlatan Ibrahimovics engagemang i Hammarby kommer inte ta slut i Malmö. Det menar SVT:s expert Daniel Nannskog som tycker att Zlatan själv borde se till att statyn av honom flyttas från dess plats utanför Malmö FF:s hemmaborg.

– Det kommer att vara en följetong om den står kvar. Hade jag varit Zlatan så hade jag sett till att få bort den därifrån. Det här känns bara ovärdigt för alla parter, att den står kvar och att den vandaliseras på detta sättet. Som sagt, hade jag varit Zlatan så hade jag bara sagt, ”Ta bort den härifrån”

Du tror inte de här känslorna kommer att blåsa över då?

– Som det verkar så är det ju ”all-in” i Bajen för Zlatan och det kommer att göra så ont i vissa människor, att man utför de här handlingarna som vi ser, så jag tror tyvärr inte att vi kommer att se något stopp på det, säger Nannskog i Morgonstudion.

Även om experten förstår bakgrunden till besvikelsen hos Malmö-supporters så är han tydlig med att han fördömer all form av vandalisering av statyn.

– Det är givetvis oacceptabelt att låta sin besvikelse leda till vandalisering. Det finns andra sätt att visa vad man tycker. Det ska visst pågå någon namninsamling till kommunen om att flytta statyn. Det är ju ett bättre sätta att agera på.

Om du nu tycker att Zlatan borde se till att statyn flyttas. Var ska den stå?

– En mycket svår fråga givetvis men jag tycker att man borde ha den på ett ställe där den representerar hur viktig Zlatan har varit för svensk fotboll, inte hur viktig han varit för Malmö FF. Några ställen skulle kunna vara något slags fotbollsmuseum eller i Svenska Fotbollförbundets lokaler på något sätt, funderar Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.