Daniel Nannskog var imponerad och rörd av Markus Rosenberg. Foto: TT.

Nannskog: ”Tuffast möjliga lottning”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF får möta Wolfsburg i Europa Leagues sextondelsfinal. En tuff lottning, menar SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Nyckeln blir att få ned farten, säger han.

Enligt Daniel Nannskog kunde Malmö FF knappt ha fått en tuffare lottning än Bundesliga-laget Wolfsburg.

– Jag är rädd för de tyska lagen och de kommer såklart vara inne i säsongen. Bundesliga är en otroligt bra liga med högt tempo och bra spelare rakt igenom. Jag har stor respekt för den ligan och i helgen vann Wolfsburg över serietvåan Mönchengladbach. Det här en av de svåraste motståndare som de kunde fått. Det här var tuffast möjliga lottning, säger Daniel Nannskog.

Europa League

”Riktigt bra och stor”

Han varnar för Wolfsburgs anfallare Wout Weghorst som gjort sju mål i Bundesliga.

– Han är en riktigt bra och stor forward. En klassisk och stor centerforward som är vass inne i straffområdet och en bra uppspelspunkt, säger Nannskog.

Varnar för farten

Daniel Nannskog varnar för Wolfsburgs fart som kan ställa till problem för Malmö.

– Tysk fotboll är väldigt mycket fart, och det blir extra svårt då Malmö kommer vara ur säsong. Det kommer bli en nyckel för Malmö att diktera tempot och få ned farten.

Vad ger du Malmö för chanser att gå vidare?

– Det är inte Bayern München och vi ska inte överdriva det här. Det Malmö är bra på är att man inte har så överdrivet med respekt. Jag är helt säker på att Malmö inte darrar bara för att man ska möta Wolfsburg.  Det har varit en del av framgången ute i Europa att de inte haft överdrivet med respekt.

– Om jag skulle ge en procentsats blir det ändå 65-35 till Wolfsburgs fördel.  Mest på grund av att de matchas mot väldigt bra lag i ligan hela tiden och att de är mitt uppe i säsongen. Därför är det en klar fördel Wolfsburg.

Saknar Rosenberg

Malmö FF får också klara sig utan lagkaptenen Markus Rosenberg och tränaren Uwe Rösler.

– Här är den stora nyckeln att få plats ersättare väldigt snabbt. Förhoppningsvis har Daniel Andersson (sportchef) börjat med arbetet och kommit långt i att hitta ersättare. För det är otroligt viktigt att Malmö får in en riktig klassanfallare.

Rosenberg om sista matchen: ”Väldigt sorgligt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet