Nannskog: ”Isak har varit lysande”

Daniel Nannskog utser Alexander Isak till ”säsongens överraskning” i allsvenskan.
Foto: Bildbyrån/SVTDaniel Nannskog utser Alexander Isak till ”säsongens överraskning” i allsvenskan.
Hundratals scouter har under säsongen spanat in AIK:s supertalang Alexander Isak. Och nu kommer nya uppgifter om att 17-åringen kan säljas för hisnande 150 miljoner kronor. SVT Sports expert Daniel Nannskog hyllar den unge anfallaren. ”Alexander Isak är årets överraskning. Han har varit lysande”, säger Nannskog.

Flera Europeiska klubbar har visat intresse för AIK:s Alexander Isak under säsongen – i matchen mot Häcken i slutet på oktober uppgav Solna-klubben att 122 scouter var på plats på Friends. Det har också spekulerats i att Zlatans tidigare transferrekord på 82 miljoner kronor kan slås vid en försäljning.

Och enligt nya uppgifter i italiensk media kan prislappen landa på 150 miljoner kronor.

I SVT:s fotbollsmagasin ”Jakten på Lennart” har expert Daniel Nannskog öst beröm över supertalangen – han har bland annat önskat att Isak ska få en plats i A-landslaget.

Isak säsongens överraskning

Enligt Nannskog är Isak allsvenskans stora överraskning den gångna säsongen.

– Alexander Isak är årets överraskning. Han har varit lysande. En spelare man inte kände till så väldigt mycket innan han slog igenom den här säsongen, så det är ett väldigt lätt val, säger experten.

– Han har verkligen förgyllt allsvenskan! Jag älskar när vi får fram unga spelare som visar mod, som har kvalitet, och så verkar han vara en riktigt go' kille. Vi skriker efter spelare som kan nå riktigt, riktigt långt och det kommer säkerligen Alexander Isak att göra.

Allsvenskan besvikelse, däremot, är IFK Göteborgs Tobias Hysén.

– Jag trodde han skulle starta alla matcher och vara topp 3 i skytteligan, säger SVT Sports bloggare Elena Lövholm.

Nannskog utser säsongens bästa elva

Johan Wiland (Malmö)

”Wiland har varit super, det är ingenting att snacka om.”

Rasmus Bengtsson (Malmö), Andreas Johansson (Norrköping), Per Karlsson (AIK)

”Bengtsson har varit stabil, jag gillar hans uppspelsfot och vi behöver de typerna av mittbackar. Samma sak, Andreas Johansson. Vi vet väldigt väl vilken kvalitet han står för när det gäller uppspelsfasen. Och han är en pådrivare, han är självklar.

Per Karlsson är en väldigt underskattad mittback som alltid gör sitt jobb. Ligger rätt i positioner, verkligen en bra säsong.”

Magnus Wolff Eikrem (Malmö), Rasmus Elm (Kalmar), Anders Christiansen (Malmö), Ebenezer Ofori (AIK), Alex Dyer (Östersund)

”Eikrem, med den fantastiska blicken och framspelningar, börjar hitta sitt riktiga jag efter en lite tveksam start i Malmö. Jag tror att han bara kommer att bli bättre och bättre. Nästa år kommer han säkert att dominera ännu mer, om han blir kvar. Rasmus Elm är kanske den spelare som har mest fotboll i sig i hela allsvenskan. Den touchen, den blicken, hur han bara flyttar boll – är magiskt. Och skotten! Han är en helt underbar spelare.

Ofori, när han väl kom igång, visade han sitt riktiga jag och blommade ut! Han gjorde helt fantastiska mål! Dyer är en skön lirare som verkligen har burit Östersund, en riktig klasspelare. AC (Christiansen) var ett riktigt bra köp. Jag lyfter på hatten för Daniel Andersson som tog in honom och trodde på honom. Inte bara en offensiv kraft utan väldigt bra defensivt.”

Alexander Isak (AIK), John Owoeri (Häcken)

”En kille som gör mig alldeles varm, Alexander Isak. Internationell touch, han bar AIK mot Jönköping – som 17-åring! Att vara så dominant! Owoeri – vinner man skytteligan ska man vara med i årets lag.”

Tränare: Graham Potter (Östersund)

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.