Nannskog: ”Vill se Quaison från start”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon gör landslaget sin första tävlingsmatch utan Ola Toivonen.

Men vem som blir Marcus Bergs nya anfallspartner råder det fortfarande stora frågetecken kring.

– Jag hoppas att Quaison och Berg får starta ihop, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Anfallsesset Ola Toivonen, som var given i förbundskapten Janne Andersson startelvor, meddelade i slutet av augusti att han slutar i landslaget och skapade det som har beskrivits som en ”anfallskris” i Blågult.

Det mesta har pekat mot att VM-inhopparen Isaac Kiese Thelin skulle bli Toivonens ersättare i anfallet. SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog har en annan uppfattning om vem som skulle axla rollen bäst.

– Detta är en svår fråga, det finns ju ingen självklart ersättare. Jag hade hoppats att det hade funnits en given ersättare så klart, men det känns som det är lite forwardskris, det måste jag erkänna. Sedan blir inte Marcus Berg yngre eller spelar på den högsta klubbnivån heller, så det finns stora frågetecken i vårt anfall, säger Nannskog.

”Hoppas på Quaison”

I stället vill han se 24-årige Robin Quaison, som inte ens var med i VM-truppen, från start mot Turkiet.

– I träningsmatchen mot Österrike i torsdags tycker jag att Quaison visade tendenser som var intressanta. Jag tycker att han och Berg skulle vara ett intressant par där Quaison kan droppa ned och Berg kan vara den som drar i väg i djupled. Jag hoppas de spelar ihop mot Turkiet, men vi får se vad Janne Andersson gör. Han kanske går lite mer på de spelarna som varit med tidigare och har bra koll på hur Janne vill spela, och då lutar det nog mer mot Isaac Kiese Thelin. Men jag hoppas ändå mer på Quaison då jag tycker han visade mer mot Österrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.