Foto: TT.

Nannskogs CL-tips: ”Kittlar att säga Liverpool”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll går Champions League in i utslagsfasen när de första åttondelsfinalerna spelas. SVT:s expert Daniel Nannskog, tror på liknande inslag som i fjol.

– Om jag måste sätta mina pengar på något lag just nu så blir det trots allt Liverpool.

Liverpool blev mästare i fjol när laget besegrade Tottenham i finalen. Enligt Nannskog finns det chans att de blir mästare på nytt.

– Det känns dock inte riktigt utkristalliserat ännu, men det kittlar att säga Liverpool med tanke på hur bra de gått i ligan. Men de har inte varit den maskinen i Champions League som de varit i Premier League. Men jag är övertygad om att det kommer bli bättre, de har en växel till att lägga i.

Fyra av åttondeslfinalerna inleds den här veckan och så här tror Nannskog att dubbelmötena slutar:

Atleticó Madrid-Liverpool, 30%-70%

– Atleticó är inte samma lag längre och Liverpool har en växel till att lägga i sedan gruppspelet.

Dortmund-PSG, 35%-65%

– Neymar, Kylian Mbappé med flera, gör att PSG får ses som favoriter. Det blir ett tillfälle för Erling Håland att mäta sina krafter med spelare som Thiago Silva. Det stimmet han är i, och med det självförtroendet där det bara smäller till i avsluten. Har man en kille som gör mål på de flesta chanserna är det mycket värt. Han kan föra Dortmund vidare även om jag tror på PSG.

Atalanta-Valencia, 45%-55%

– Det här är ingen smällkaramell och är kanske den minst upphetsande på förhand. Atalana började extremt svagt i Champions League och såg ut att vara det sämsta laget som varit med i turneringen. Sedan gick de från att vara riktigt dåliga till att bli riktigt vassa i slutet av gruppspelet, där de spelade bra fotboll. Valencia har mer erfarenhet av Europaspel, vilket väger över.

Tottenham-Leipzig, 60%-40%

– Tottenham med José Mourinho besitter enorm mycket Champions League-erfarenhet. De var i final förra året och jag sätter Tottenham som favorit. Dock finns det möjlighet att Leipzig skräller, det är tajt men lite fördel är det för Tottenham, som saknar skadade Harry Kane men har Heung Min Son som är on fire.

KLIPP: 20 raka på hemmaplan – Liverpool vann mot Southampton (1 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.