Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Nannskogs hårda dom: ”Nilsson Lindelöf är ingen ledare”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Daniel Nannskog vill se att Sverige går ihop som ett lag och börjar med defensiven, för att undvika ett fiasko och degradering till C-gruppen i Nations League.

– Nu är det ett ihopplock med egna initiativ där ute och inte ett lag, säger Nannskog och ser det som ”katastrof” om Sverige förlorar mot Slovenien på tisdag.

Sverige har ingen brist på individuellt duktiga spelare men får inte till det som lag. Vad beror det på?

– Det saknas en centrallinje med tyngd, med spelare som gör sina medspelare bättre, den finns inte i Sverige. Nu är det ett ihopplock med egna initiativ där ute och inte ett lag, säger Nannskog, som saknar en ledargestalt.

Herrlandslaget i fotboll

– Vi har haft Granqvist tidigare i en sådan roll, vi har haft Sebastian Larsson som jag tror har varit väldigt viktig för ett svenskt landslag, det är bärande spelare som hela tiden gnuggar och styr och hela tiden gör de andra spelarna bättre, säger han och ger underbetyg till den som bör axla Granqvist och Larssons mantel.

– Nu är det Victor Nilsson Lindelöf som ska vara den där, men han platsar inte i United och är inte i form. Han är ingen ledare där ute på plan och var verkligen ingen ledare mot Serbien.

Janne Andersson hänger löst

Vad skulle en nedflyttning betyda för Sverige?

– En katastrof skulle jag säga. Att spela i c-divisionen och spela mot dåliga landslag. Det är inte roligt och det är klart att det kommer bli ett rejält publiktapp och en ekonomisk bedrövelse för Svenska Fotbollförbundet.

Sverige har förlorat sju av de senaste nio landskamperna. Sitter Janne Andersson löst?

– Ja, det tror jag att han gör med tanke på hur det sett ut den senaste tiden, inte minst senaste matchen mot Serbien. Ser det ut något liknande mot Slovenien, då kommer det verkligen på allvar diskuteras om Janne Andersson ska sitta kvar.

Se highlights från Sveriges förlust mot Serbien:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet