Zlatan Ibrahimovic under mötet med Napoli. Foto: Bildbyrån

Zlatan helt osynlig och utbytt i stormatchen

Milan och Napoli delade på poängen efter 2-2 i söndagens stormöte i Serie A.

Svenske storstjärnan Zlatan Ibrahimovic var helt osynlig och byttes ut efter en timmes spel.

Napoli öppnade bäst och i den 19:e minuten missade José Callejón ett jätteläge från nära håll efter fint förarbete av Dries Mertens.

Spelet vände och en halvminut senare tog Milan ledningen genom Theo Hernandez. Det var ett ljuvligt anfall där Ante Rebic lyfte bollen mot bortre stolpen där Hernandez drog till på volley.

I den 34:e minuten utjämnade hemmalaget. En frispark lyftes in i straffområdet där Giovanni Di Lorenzo störde målvakten Gianluigi Donnarumma i luftrummet och själv kunde peta in bollen som damp ner vid hans fötter.

Zlatan Ibrahimovic var helt osynlig och byttes ut efter en timmes spel efter att Napoli tagit ledningen med 2-1. Callejón spelade då snett inåt bakåt till Dries Mertens som hittade en lucka mellan benen på Donnarumma.

Milan kvitterade på straff

Efter cirka 70 minuter föll Milans Giacomo Bonaventura i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Ivorianen Franck Kessié var iskall från elva meter och kvitterade till 2-2 vilket också blev slutresultatet.

Belgaren Alexis Saelemaekers, som blev inbytt i halvtid, drog på sig två varningar i slutskedet och Milan fick avsluta matchen med en man mindre på banan.

Milan ligger kvar på sjunde plats, nu med 50 poäng, en placering bakom sexan Napoli som har 52.

ARKIV: Här inleder Zlatan Milans makalösa vändning (7 juli 2020)