Napoli kan ta sin tredje ligatitel någonsin. Den syditalienska klubben har ett kraftigt försprång i jakten på ”Lo Scudetto”. Foto: Bildbyrån

Napolis väg mot ligatiteln – så ser scenariot ut

Uppdaterad
Publicerad

33 år sedan Napoli senast vann serie A – och nu kan det vara dags igen.

Då var den stora stjärnan Diego Maradona. Nu handlar det mycket om georgiern Khvicha Kvaratskhelia som också kallas ”Kvaradona” på grund av hans liknande spelstil som Maradona.

Här följer några olika scenarion som krävs för att Napoli ska ta hem ligaguldet.

Napoli har ett kraftigt försprång, leder med sju omgångar kvar 17 poäng före närmaste konkurrenten Lazio. Det återstår sju matcher och 21 poäng kvar att spela om.

Enklare väg för Lazio

Lazio ställs mot två topplag, tabellsexan Inter och femman Milan. Napoli möter också lag från den övre halvan som bland annat Inter och åttan Bologna.

SVT Sport

Tidigast söndag 7 maj

Napoli kan bli mästare långt före sista omgången. Om både Napoli och Lazio vinner de fyra kommande matcherna är det klart den 7 maj, då kan inte Lazio komma ikapp trots att det då återstår tolv poäng kvar att spela om.

En ligatitel för Napoli skulle bli klubbens tredje någonsin och första sedan 1990.

Återstående matcher för Napoli

29 april: Napoli-Salernatina (15.00)

3 maj: Udinese-Napoli

7 maj: Napoli-Fiorentina

14 maj: Monza-Napoli

21 maj: Napoli-Inter

28 maj: Bologna-Napoli

4 juni: Napoli-Sampdoria

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Sport

Mer i ämnet