Det var förberett för match som vanligt mellan Juventus och Napoli. Men Neapellagets spelare stannade hemma. Foto: TT

Napolis spelare stannade hemma – ingen match mot Juventus

Uppdaterad
Publicerad

Napolis spelare stannade hemma och åkte inte och spelade Serie A-matchen i Turin mot Juventus efter råd från hälsovårdsmyndigheten i Neapel ASL.

Napoli har drabbats av positiva covid-19-fall. En talesperson för Napoli berättade för Reuters att laget har placerats i karantän efter två positiva fall de senaste fyra dagarna och att man ska överklaga ett eventuellt beslut om att förlora matchen med 0-3, vilket reglerna för Serie A föreskriver.

Juventus, som också har positiva fall i organisationen, laddade upp som vanligt och kom i spelarbussen till Allianz Stadion en timme före avsparken 20.45.

”Matchdag” – Juventus förberedde sig som vanligt

”Matchdag” skrev Juventus och lade upp en bild på Cristiano Ronaldo på sin hemsida.

Serie A anklagar hälsovårdsmyndigheten ASL i Neapel för att inte följa det hälsoprotokoll som upprättats i samråd med landets hälsovårdsmyndighet, idrottsmyndigheter och fotbollsorganisationer.

”Protokollet fastställer vissa regler som man inte kan avvika från,vilket gör att ligamatcher kan spelas även i händelse av ettpositivt resultat, och att man kan använda spelare som har testat negativt”, står det bland annat i hälsoprotokollet.

Reglerna säger att minst tio spelare måste ha testats positivt för att man ska ha rätt att skjuta upp en match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.