Carlo Ancelotti med spelarna på träningsanläggningen i måndags. Foto: TT.

Napolis spelare tog ”bondpermis” efter Champions League-matchen

Uppdaterad
Publicerad

Spelarna i Napoli åkte hem i stället för att ta in på det hotell som klubben bokat åt dem efter 1-1-mötet med Salzburg i gårdagens Champions League-omgång. Nu tar klubben spelarna i örat.

”Med anledning av spelarnas beteende kommer klubben att fortsätta att skydda sina ekonomiska, PR-mässiga och disciplinära rättigheter”, skriver klubben enligt Reuters.

Efter lördagens 1-2-förlust mot Roma i ligan beordrades spelarna att ta in på ett hotell vid träningsanläggningen norr om Neapel och spendera den kommande veckan ihop. Dessutom infördes det ett förbud att tala med media.

Ordföranden bakom beslutet

Det är klubbens kraftfulle ordförande Aurelio De Laurentiis som ligger bakom upplägget som på italienska kallas för ”ritiro” och av kritiker anses gammalmodigt. De Laurentiis anser inte att det är en bestraffning utan ett sätt för spelarna att lära känna varandra bättre.

Tränaren Carlo Ancelotti sade under måndagen att han inte gillade beslutet men att han fann sig i det.

Det är oklart om spelarna kommer att bestraffas för sin bondpermis efter ha smitit hem direkt efter 1-1 mot Salzburg hemma på San Paolo-stadion i går kväll.

Napoli är sjua i Serie A och tvåa i sin grupp i Champions League.

Från i går: Chelsea hämtade upp 1-4 mot Ajax nio man.

Emil Forsberg framspelare när Leipzig vann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.