AIK:s Felix Michel delger sina tankar om förra tränaren Rikard Norling Foto: TT Nyhetsbyrån

”När åsikterna är så starka att man ger upp på planen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att AIK förlorat derbyt mot Djurgården fick tränaren Rikard Norling sparken.

Felix Michel menar att förtroendet för Norling inte längre fanns där från delar av laget.

– Det är skillnad på att tappa förtroendet helt och ha starka åsikter. Men när åsikterna är så starka att man ger upp på planen, att man struntar i att ta sin man-man-markering för att man tycker på ett annorlunda sätt, säger han till Länstidningen Södertälje.

Tre segrar på elva matcher och en tolfteplats i allsvenskan blev droppen för topptippade AIK. Rikard Norling fick lämna sin post som huvudtränare i AIK.

– Det är en kris för både spelare och fans. Mest för oss spelare. Men när vissa spelare tappar förtroendet, det är aldrig bra, säger Felix Michel till LT.

Enligt 26-årige Felix Michel ska förtroendet hos vissa spelare störtdykt efter att Norling bytt spelsystem inför säsongen.

– Jag tycker att man måste ha tålamod på ett sätt, men tycker ändå att det (tränarbytet) var lägligt på något sätt. Det är skillnad på att tappa förtroendet helt och ha starka åsikter. Men när åsikterna är så starka att man ger upp på planen, att man struntar i att ta sin man-man-markering för att man tycker på ett annorlunda sätt. Det var så emellanåt, men där går gränsen för mig, säger han till LT.

– Jag hade fortfarande förtroende för Rikard (Norling). Fine att man byter spelsystem, men det var vissa smågrejer som skulle kunnat ändrats i hur vi spelar.

KLIPP: Norling efter avskedet från AIK (27 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.