Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Daniel Nannskog: ”Föryngringen har inte lyckats”

Uppdaterad
Publicerad

AIK sparkar tränaren Rikard Norling efter en rad svaga resultat i allsvenskan. Enligt SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog finns flera anledningar till beslutet.

– Man skulle vara roligare (att se på), det har det absolut inte varit. Det har sett ängsligt ut, säger Nannskog.

För många unga spelare samtidigt och ett illa valt tillfälle att implementera ett nytt spelsätt är expertens anledningar till att AIK ligger på en blygsam tolfteplats i tabellen.

– Föryngringen har inte lyckats. Märkligt att slänga in så många unga samtidigt, man kan inte göra det på det sättet som AIK har gjort, säger Nannskog och fortsätter:

– Det är en stor klubb AIK, att sätta in så många unga samtidigt. Fem-sex stycken har slängts in samtidigt, det har blivit för stort.

”Otajmat och ogenomtänkt”

SVT:s expert älskar att se unga talanfulla spelare få chansen i högsta serien, men det gäller att vara smart. Och tar Malmös mittback Anel Ahmedhodzic, 21, som exempel.

– Ahmedhodzic hade kunnat se likadan ut, men han är omringad av bra och rutinerade spelare och nu hyllar vi honom.

Även det omtalade spelsättet, där AIK:s spelare har spelat man-man över hela banan, sågas. Spelsättet sliter enormt och matcherna i årets allsvenska duggar tätt.

– Det känns otajmat och ogenomtänkt, men det kanske inte är Norlings eget beslut, kanske kommer det (strategin) från de högsta hönsen – det har blivit pannkaka, säger Nannskog.

Såg det komma

Beslutet att sparka Norling kommer inte som en överraskning för Nannskog. Utbrottet borta mot Varberg och den senaste tidens intervjuer var tydliga tecken.

– Han visste knappt vad han skulle säga, då kände jag att pressen hade blivit för mycket och han hade tappat det.

KLIPP: Nannskog om vilka spelartyper AIK behöver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.