Rikard Norling får sparken från AIK. Foto: TT

Officiellt: AIK sparkar Norling

Uppdaterad
Publicerad

Efter den tunga säsongsinledningen väljer AIK att sparka Rikard Norling, det meddelar Solnaklubben på sin hemsida.

– Tyvärr har de sportsliga resultaten och den sportsliga utvecklingen under året inte alls varit i nivå, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius.

Derbyförlusten mot Djurgårdens IF blev Rikard Norlings sista match som AIK-tränare den här gången. I dag meddelar klubben att parterna går skilda vägar.

– Det känns givetvis både tråkigt och vemodigt att vi kommit fram till beslutet att avsluta samarbetet med Rikard Norling. Tyvärr har de sportsliga resultaten och den sportsliga utvecklingen under året inte alls varit i nivå med de ambitioner som AIK har vilket gjort detta beslut oundvikligt och nödvändigt, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till klubbens hemsida.

Till den här säsongen har AIK lagt om sin spelidé till ett man-man-spel i hopp om att spela en mer attraktiv fotboll. Det har inte slagit väl ut och på de elva inledande matcherna har det bara blivit tre segrar vilket placerar AIK på en tolfteplats i tabellen.

Ingen ersättare klar

Det är i nuläget oklart vem som tar över efter Norling.

– Vi ser nu över den sportsliga organisationen gällande en ersättare och återkommer med mer information så snart detta finns, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius.

Norling är den tränare som lett AIK i flest tävlingsmatcher genom tiderna, 305 stycken.

Han har haft huvudansvaret på ”Gnagets” tränarbänk åren 2005-2008 och från 2016 fram till nu. Under åren har det blivit en titel för Norling i AIK, SM-guldet 2018.

– Jag vill tacka Rikard för ett mycket bra och engagerande arbete under åren som vi har arbetet tillsammans, men även för hans tidigare år i klubben. Han kommer alltid att vara ihågkommen som en av AIK:s guldtränare och vi ser fram emot att välkomna honom till Friends Arena framöver, säger Jurelius.

AIK nästa match är på söndag då Kalmar FF står för motståndet på Guldfågeln Arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.