• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Kalle Holmberg, Djurgården. Rikard Norling, AIK. Muamer Tankovic, Hammarby. Foto: Bildbyrån.

Stockholmslagens facit – sämsta på 18 år

Uppdaterad
Publicerad

AIK, Djurgården och Hammarby har det tufft.

Faktum är att det var 18 år sedan sist alla tre inledde allsvenskan så svagt som nu.

Förväntningarna var höga på Stockholmslagen inför årets upplaga av allsvenskan, som drog i gång i juni på grund av coronakrisen.

AIK ville bli Sveriges Atalanta, Djurgården var regerande mästare och Hammarby tänkte bygga vidare på sin flödande fartfotboll.

Samtliga lag vann med 2-0 i första omgången, men sedan har det gått betydligt sämre.

Tio omgångar in i serien ligger AIK tia, Djurgården sexa och Hammarby elva, samtidigt som IFK Norrköping toppar tabellen.

Dålig start

Stockholmslagens facit är rentav det sämsta på 18 år. Inte sedan 2002 har de inlett så svagt som i år, enligt statistikföretaget Gracenote.

Den gången låg AIK nia, Djurgården sexa och Hammarby näst sist efter tio omgångar. Djurgården ryckte dock upp sig och tog guld.

Noterbart är att ”Bajen” spelade i Superettan mellan 2010 och 2014, medan AIK var nere och vände 2005.

I helgen ställs AIK mot Djurgården medan Hammarby, som föll mot Malmö FF med 3-0 i går, tar emot Örebro på måndag.

KLIPP: Tung kväll för Hammarby mot Malmö FF

KLIPP: Målkalas när Häcken lekte med AIK

KLIPP: Djurgården nollade mot Östersund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.