Klart: Nasiru Moro stängs av efter skallningen

Uppdaterad
Publicerad

Nasiru Moro stängs av i totalt tre allsvenska matcher efter det röda kortet i helgens möte med Varberg.

Örebro-spelaren skallade motståndarlagets Robin Tranberg och fick syna det röda kortet.

I helgens allsvenska möte med Varberg blev Örebros Nasiru Moro utvisad efter att ha skallat Robin Tranberg i motståndarlaget.

Det Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd har undersökt händelsen och kommit fram till beslutet att stänga av Moro i ytterligare två matcher – utöver den automatiska avstängningen på en match för det röda kortet.

Han stängs alltså av i totalt tre allsvenska matcher.

”Efter att ha tagit del av anmälan, yttrande samt matchvideon konstaterar disciplinnämnden att det inträffade ska bestraffas med ytterligare avstängning utöver den automatiska matchen. Avstängningens längd är bestämt enligt nämndens praxis och motsvarar två matcher”, skriver disciplinnämnden i beslutet, enligt Fotbollskanalen.

Tidigare i veckan uttalade sig Moro i Nerikes Allehanda.

– Jag var väldigt ledsen. Jag tänkte på att jag hade satt mitt lag i en riktigt svår situation eftersom vi behövde alla vår spelare på planen och hur kämpigt alla hade på grund av mig, sade han till NA.

Nasiru Moro missar nu matcherna mot Norrköping, Östersund och Malmö.

KLIPP: Djurgården vann stort i derbyt mot Hammarby – se målen här (12 september)

Allsvenskan

Örebro SK logo

Örebro SK

0 - 3

Varbergs BoIS FC logo

Varbergs BoIS FC

Behrn Arena, Örebro
Publik: 2252
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.