Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nathalie Björn i armarna på landslagskollegan Hanna Glas under ett träningspass. Foto: Bildbyrån

Nathalie Björn: ”Jag kan spela på många positioner”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev sammanlagt 20 tävlingsmatcher i Evertontröjan den här säsongen.

Under dessa hann Nathalie Björn spela på en hel del positioner.

– Jag tror att jag kan spela på många positioner för jag har lätt att anpassa mig beroende på vilken position jag spelar på, säger 25-åringen till SVT Sport.

Högerback, mittback i en fyrbackslinje, mittback i en fembackslinje och defensiv mittfältare.

Trots att det bara blev 20 matcher i Evertontröjan den här säsongen fick Nathalie Björn visa prov på hur bra hon är på att anpassa sig.

– Det är bara att spela där man blir satt, men det är klart att jag gick till Everton för att jag ville spela mittback och majoriteten av matcherna har jag spelat mittback. Sen ändrade vi spelsystem så jag fått spela i en fembackslinje, men min favoritposition är ju så klart mittback, men använder de mig som sexa (defensiv mittfältare) så är det inga större bekymmer även om jag inte tycker att jag kommer i den nivå som jag gör som mittback, säger Björn som hoppas på en plats som mittback i EM-premiären mot Nederländerna den 9 juni.

– Det är klart jag vill starta varje match och hjälpa laget gå långt i turneringen. Den bilden jag har i huvudet att jag får spela mittback och hjälpa laget framåt, säger Björn.

GUIDE: Allt du behöver veta inför fotbolls-EM 2022

Se hela inslaget om Nathalie Björn här nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.