Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nathalie Björn inför VM: ”Känner mig trygg som mittfältare” Foto: Bildbyrån

Nathalie Björn inför VM: ”Väldigt trygg som mittfältare”

Uppdaterad
Publicerad

I Caroline Segers frånvaro har Nathalie Björn spelat mittfältare i landslaget.

Hur skulle mittbacken se på om det blir likadant även på sommarens VM?

– Skulle jag få spela där känner jag mig trygg och självsäker, säger hon till SVT Sport.

Nathalie Björn har fått stort förtroende och mycket speltid i Everton under året som gått. Slutet av säsongen har tillbringats på mittbackspositionen, men under hösten gjorde hon majoriteten av sina minuter på mittfältet.

Så var det även på EM under sommaren 2022, som ersättare till skadade lagkaptenen Caroline Seger.

Damlandslaget i fotboll

– Första halvan av säsongen i Everton spelade jag mest mittfältare och det var första gången jag fick chansen att träna på den positionen i klubbmiljö. Så skulle jag få spela där så känner jag mig trygg och självsäker. Sedan föredrar jag att spela mittback men är det den positionen som finns för att starta så spelar jag mittfält, menar Björn.

”De största favoriterna”

Hur ser du på Sveriges chanser i mästerskapet?

– Det känns som en väldigt öppen turnering, många lag som kan slå många lag och många lag som har blivit väldigt bra. Och just att det är ett VM, inte bara europeiska lag utan även andra världsdelar och det tycker jag är skithäftigt eftersom fotbollen är så olika och jag hoppas såklart att vi kan gå så långt som möjligt.

USA är regerande världsmästare, och Björn ser dem som en av de största konkurrenterna för Sverige.

– De har vunnit flest VM så det är klart att de är en stor nation som man ska se upp för och samma med England som vann EM i somras, så de ser jag som de största favoriterna, avslutar Nathalie Björn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet